Gönderen Konu: Bakan Ağ ile balık çekti!  (Okunma sayısı 10275 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kahraman MELEK

  • Kahraman MELEK
  • Rastgele-Der Üyesi
  • *****
  • Kayıt Tarihi: Eyl 2008
  • İleti: 781
  • Cinsiyet: Bay
  • gittim, gordum, tuttum.
Bakan Ağ ile balık çekti!
« : 11 Şubat 2014 - Salı, 11:43:51 »
http://www.sondakika.com/haber/haber-bakan-yildiz-eskimo-usulu-balik-avladi-5649696/

Partisinin Ardahan aday tanıtım programlarına katıldıktan sonra Çıldır ilçesine geçen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, protokolle birlikte Çıldır gölünde atlı kızağa bindi. Atlı kızağı Bakan Yıldız kullanırken, yanında Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Ramazan Korkmaz arkasına ise Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve Vali Seyfettin Azizoğlu oturdu. 123 kilometre kare yüzölçümü alanıyla Doğu Anadolu'nun en büyük ikinci gölü olan ve kış mevsiminde yüzeyinin tamamı donan Çıldır gölü üzerinde Atlı kızak kullanan Bakan Taner Yıldız, ilk defa böyle bir deneyiminin olduğunu belirterek büyük bir zevk aldığını söyledi. Bakan Yıldız daha sonra yüzeyi buz tutan Çıldır gölünde eskimo usulü balık avladı. 10 Çıldır sarı balığı yakalayan Bakan Yıldız, Gerçekten farklı ve zevkli bir iş. Balıkçı kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Yaklaşık 4 kilo balık yakaladık. İnşallah Bereketli olur. Çıldır gölünde kışın buzun kalınlığı ciddi boyutlara ulaşıyor. Burada da balıkçılar için bir geçim kaynağı oluşuyor. Bu gölü görmeden gitmek olmazdı. Hamdolsun bu keyfide yaşamış olduk diye konuştu. Tuttuğu balıkları 200 lira karşılığında balıkçılardan satın alan Bakan Yıldız Şimdiye kadar sen hiç bakan parası aldın mı, Bereketli olur inşallah dedi. Karayolu ile önce Kars'a oradan Ankara'ya gitmek için zamanı kalmayan Bakan Yıldız, ikram edilen çorbayı tası kafaya dikerek içmesi dikkatlerden kaçmadı. Ardahan'a has evelik çorbası içen Bakan Yıldız çorbanın çok güzel olduğunu söyledi.


Bir tutku bizi bir araya getirdi. Birlikte yol almanın keyfini yaşıyoruz.

Çevrimdışı Kahraman MELEK

  • Kahraman MELEK
  • Rastgele-Der Üyesi
  • *****
  • Kayıt Tarihi: Eyl 2008
  • İleti: 781
  • Cinsiyet: Bay
  • gittim, gordum, tuttum.
Ynt: Bakan Ağ ile balık çekti!
« Yanıtla #1 : 11 Şubat 2014 - Salı, 12:26:13 »
3/1 NUMARALI TİCARİ AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞINI DÜZENLEYEN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2012/65)

Diğer genel hükümler
MADDE 45 –

(22) Su ürünleri avcılığında monofilament (tek kat) misina ağları, multimonofilament (çoklu tek kat) misina ağları ve dolanan (drift-net) ağların kullanılması yasaktır. Bu ağların, gemilerde, balıkçı barınaklarında, barınma ve çekek yerlerinde bulunması yasaktır.
http://mevzuat.basbakanlik.gov.tr/Metin.Aspx
Bir tutku bizi bir araya getirdi. Birlikte yol almanın keyfini yaşıyoruz.

Çevrimdışı Teoman Sanalan

  • Dernek Yönetim
  • *****
  • Kayıt Tarihi: Eyl 2008
  • İleti: 425
  • Cinsiyet: Bay
    • A.Teoman SANALAN
Ynt: Bakan Ağ ile balık çekti!
« Yanıtla #2 : 11 Şubat 2014 - Salı, 13:20:42 »
http://www.sondakika.com/haber/haber-bakan-yildiz-eskimo-usulu-balik-avladi-5649696/
... Şimdiye kadar sen hiç bakan parası aldın mı, Bereketli olur inşallah dedi.

Nereden bileyim bereketli olacağını? Bi takla at da göreyim.

Çevrimdışı Teoman Sanalan

  • Dernek Yönetim
  • *****
  • Kayıt Tarihi: Eyl 2008
  • İleti: 425
  • Cinsiyet: Bay
    • A.Teoman SANALAN
Ynt: Bakan Ağ ile balık çekti!
« Yanıtla #3 : 11 Şubat 2014 - Salı, 13:22:49 »
Bildiğim kadarıyla orada kooperatif var. Yani ticari tebliğ kapsamında ticari balıkçılık yapılıyor olması lazım. Onun kapsamında olanların dışında kaçak olarak da vardır.

Çevrimdışı Teoman Sanalan

  • Dernek Yönetim
  • *****
  • Kayıt Tarihi: Eyl 2008
  • İleti: 425
  • Cinsiyet: Bay
    • A.Teoman SANALAN
Ynt: Bakan Ağ ile balık çekti!
« Yanıtla #4 : 11 Şubat 2014 - Salı, 13:33:28 »
Bir de bunlar var:


Göl Tertemiz:

kars gibi bir yerde doğal bir suda yüzme keyfi yaşatıyor. hiçbir lağım göle akmıyor. çevresinde balık yapan yerler var, balık yemeye de gidilebilir ama hava iyiyse kesinlikle yüzülecek bir yer.

https://eksisozluk.com/cildir-golu--794006


GÖLDE CİDDİ KİRLİLİK TEHDİDİ VAR:

Yılın dört mevsiminde yapılabilen balıkçılık yöre halkı için önemli bir ekonomik gelir kaynağı teşkil etmektedir. Gölde balıkçılık önemli bir insan aktivitesi olup, kışın buz tutan gölde kalın buz tabakası kırılarak balık avlanmaktadır. Gölde yakalanan en önemli balık türü (aynalı) Sazan (Cyprinus carpio). Ancak kurak geçen mevsimlerde, göl seviyesi hızla çekilmekte ve bu nedenle sazan gibi türlerin üremesi için gerekli sazlıklar daralmaktadır. Bununla beraber, birçok balıkçının yasaklara uymayarak kontrolsüz avlanmaları balık stoklarını olumsuz etkilemektedir.

Gölün sadece kuzey batısında seddeyle ayrılmış bataklık ve sulak çayırlar bulunur. Genelde göl çevresi mera vasıflı olup, sert bölge iklimi tarıma olanak vermez. DSI tarafından gölü beslemek amacı ile yapılan derivasyon tünellerinin hem diğer havzalardaki kirlilik yükünü göle taşıması, hem de hayvancılık açısından çok önemli çayırların kurumasına neden olması mümkündür. Ayrıca inşaatı henüz tamamlanmamış olan Kuzey derivasyonunun Çıldır'ın çok önemli çayırlığı olan Karaçay ovasının ot verimini ciddi boyutta etkilemesi söz konusudur.

Göl ve çevresindeki tarım alanlarında kullanılan tarımsal kimyasalların (özelliklede yüksek oranda azot içeren gübrenin) bilinçsizce ve yörenin ekolojik ve iklimsel koşulları göz ardı edilerek kullanılmasının göl üzerindeki kötü etkileri belirtilmektedir.

    Kontrolsüz ve aşırı avlanma,
    Erozyon ve
    Yüksek besin girdisi


Ç[b]ıldır Gölü için tehdit oluşturmaktadır. Gölde aşırı bir kirlilik gözlenmemesine rağmen yine de artan bir evsel kirlilik göze çarpmaktadır.[/b] Adalardaki insan baskısının artması bu alanları kuluçka için kullanan türleri olumsuz etkilemektedir. Yapımı planlanan otel ise yeniden gözden geçirilmelidir. Son yıllarda artan turizmle birlikte insan baskısı artmış ve turistik tesisler inşaa edilmeye başlanmıştır.

http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%87%C4%B1ld%C4%B1r_G%C3%B6l%C3%BC


İstakoz ve İsrail Sazanı sarıbalığın yumurtasını yediği için sarıbalık türü azaldı

 DOĞU Anadolu’da 124 kilometrekare alanıyla bölgenin Van Gölü’nden sonra ikinci büyük gölü olan Ardahan’daki Çıldır Gölü’nün yüzeyi, tamamen buz tuttu. Yaklaşık 30 santimetre kalınlığında buz tabakası oluşan gölde balıkçılar, kutuplardaki eskimolar gibi buzu delip balık avlıyor.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 25 dereceye kadar düştüğü bölgede kar, buz ve soğuğa aldırış etmeyen balıkçılar, ekmek paralarını buz tabakasının altından çıkarıyor. Buzları kırdıktan sonra yerleştirdikleri ağlara takılan balıkları tek tek yakalayan eşi Ethem Kılıç’a yardıma gelen Pınar Kılıç, geçen yıllara oranla göldeki balık sayısının azaldığını, bunun nedeninin ise suda sayıları artan ıstakozlar olduğunu belirtti. Kılıç ailesi, ağlarına takılan 8 balıkla günü kapattı. Yaz kış demeden eşine yardım ettiğini söyleyen Pınar Kılıç, "Hava çok soğuk ama biz ekmeğimizi bu soğuktan çıkarıyoruz. Hergün gelip daha önceden attığımız ağları çekerek balık avlıyoruz. Balık durumu hiç belli olmuyor, bazen çok çıkıyor bazen hiç çıkmıyor" derken, eşi Ethem Kılıç ise "Bu yıl balıkta azalma var. Önceki yıllar da daha çok çıkıyordu. Özellikle sarıbalık şimdilerde hiç çıkmıyor. İstakoz ve İsrail Sazanı sarıbalığın yumurtasını yediği için sarıbalık türü azaldı" diye konuştu.

Göle bir hafta önce bıraktıkları 100 metrelik ağı aşıkların sazlı sözlü türküleri eşliğinde çeken 51 yaşındaki Atalay Uzunkaya’nın ağına ise hiç balık takılmadı. Uzunkaya, "Ağa ıstakoz takılınca, balık onları görüp uzaklaşıyor. O nedenle ağlara balık takılmıyor. Bizde son yıllarda istediğimiz ölçüde balık avlayamıyoruz. Bu yıl ise çok az sayıda balık avlayabildik" dedi.

SARIBALIK YENİDEN ÜRETİLECEK

Çıldır Gölü’nde sarıbalığın yok olmaması için Ardahan Üniversitesi’yle birlikte Çıldır Gölü Kurultayı yaptıklarını söyleyen Belediye Başkanı CHP’li Nurettin Aygün, balığın üretilip doğaya bırakılması yönünde bir proje hazırladıklarını söyledi. Aygün, bu projenin hayata geçirilmesiyle Çıldır Gölü’nde sarıbalığın yeniden üretilebileceğini dile getirdi. Başkan Aygün, şunları kaydetti: "Buradaki bürokrasinin hatalı uygulamaları sonucu, Çıldır Gölü’nde otla beslenen sarıbalığın hemen hemen yok olma noktasına geldiğini gördük. Tabii ki bu bizi üzüyor. Bunun giderilmesi için de ne yapabiliriz diye düşündük ve Ardahan Üniversitesi ile birlikte bir Çıldır Gölü Kurultayı organizasyonu yaptık. Burada birtakım çalışmalar yapıldı ve sonucunu önümüzdeki yıl alacağız. Yaklaşık 40 bilim adamı gölde ki canlı türlerinin nasıl kurtarılacakları yönünde bir rapor hazırlayacaklar. Bununla ilgili olarak biz Çıldır Belediyesi olarak geçen yıl ilk kez balıkçı teknelerini ruhsatlandırdık. Bundan sonraki balık avı biraz daha kontrol altında yapılmış olacak. Yasak mevsimlerde sarıbalık avlanamayacak. Buna çalışacağız. Üreme alanlarının yeniden kontrol altına almaya çalışacağız. Sarıbalığın üretilerek doğasına bırakılması gibi bir projemiz var. Eğer bunu uygulayabilirsek sarıbalığı Çıldır Gölü’nde yeniden üretmiş olacağız. Aksi halde binlerce yıldan beri yöremize özgü olarak yaşayan bu tür yok olacak ve kaybolan bir tür olarak tarihe kaydı geçecek."

http://gundem.milliyet.com.tr/cildir-da-eskimo-usulu-balik-avi/gundem/gundemdetay/19.12.2011/1477644/default.htm




Çıldır Gölü’nde İsrail tehdidi

Çıldır Gölü’nde İsrail sazanı, sarı sazan balığının varlığını tehdit ettiği öne sürüldü...
Çıldır Gölü’nde İsrail tehdidi

Çıldır Gölü’nde İsrail sazanının, sarı sazan balığının varlığını tehdit ettiğini öne sürerken, İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri ise gölde İsrail sazanı bulunmadığını bildirdi.

Çıldır ilçesine bağlı Akçakale köyündeki balıkçılardan Etem Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, yıllardır her kış döneminde yüzeyi buz tutan Çıldır Gölü’nde balık avlayarak geçimini sağladığını, bu yıl ilk kez ağlarının boş çıktığını söyledi.

Gölün kalın buz tabakasını kırarak ağları attıklarını, bir tek sarı sazan balığına rastlamadıklarını anlatan Kılıç, "Bu yıl balıklardan eser kalmadı.

Eskiden bir ağa en az 40-50 balık takılırdı. Ama bugün eli boş dönüyoruz. Buna yetkililer acilen önlem almalı. Bize göre üremenin çoğalması için yetkililer tarafından göle atılan İsrail sazanı, sarı sazan varlığının sonunu getirdi. Çünkü İsrail sazanı mevcut balıkların yumurtasını yiyor" diye konuştu.

Ardahan Tarım Müdürü Fevzi Karakoç ise yaptığı açıklamada, Çıldır Gölü’nde İsrail sazan balığı bulunmadığını, göldeki sarı sazan balığının azalmasının en önemli nedeninin kaçak avlanma olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: "Tarım ve Köyişleri Bakanlığının balıklama çalışmaları kapsamında göle sadece aynalı sazan balığı bırakılıyor. Aynalı sazan balığının da göldeki yerli sazan balığına zararı yok. Sarı sazan balığının azalmasının nedeni balıkçıların iddia ettiği gibi İsrail sazanı değil kaçak avlanmadır. Gölün özellikle Kars sınırında kaçak avcılık üst seviyelerde."

(Buna link koymadım.)


Çevrimdışı Tarık Ersal

  • Tarık ERSAL
  • Rastgele-Der Üyesi
  • *****
  • Kayıt Tarihi: Eyl 2008
  • İleti: 2.350
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: Bakan Ağ ile balık çekti!
« Yanıtla #5 : 12 Şubat 2014 - Çarşamba, 07:50:18 »
Doğada yarattığı tahribat nedeniyle kullanımı yasaklanmış olan misina ağlar ile yapılmaya devam eden usulsüz avcılığın önüne geçmek, konuyu gündeme taşımak için bence çok uygun bir ortam doğmuş durumda.   good::

Yasağı bilmesi mümkün olmayan bir Bakanımıza bile bu yasak çiğnetiliyorsa ve basın da bunu boy boy fotoğraflar ile videolar ile gösteriyorsa bu bence bir fırsattır.

Sayın Bakana da konu hakkında bilgi aktarılarak BSGM'ye durum resmi olarak iletilmeli ve gerekli işlemin yapılması talep edilmeli derim.

Örnek verebilmek için vaktiyle yapılmış olduğunu hatırladığım bir uygulamayı araştırdım ve buldum.  http://avlak.com/forum/gruplara-dahil-olmayan-diger-konular/avci-unluler/ linkinin altında yer alan Avcı Ünlülerden biri olan Kenan Evren başlığı altından bir alıntıyı aşağıya aktarıyorum.

"Bir gün keklik avının dayanılmaz cazibesine o da yenik düşmüş ve emekliliği sonrasında askeri garnizon içerisinde yapılacak bir keklik avı davetini geri çevirememiştir. Ancak yasak zamanda yapılan bu av basında geniş yer bulunca kendisine o zamanın parasıyla 100 bin TL ceza kesilmiştir. "

Ortada benzer bir hata var ve benzer bir uygulama günümüzde neden olmasın?

« Son Düzenleme: 12 Şubat 2014 - Çarşamba, 07:53:04 Gönderen: Tarık Ersal »
Tarık ERSAL 
1961 - ANKARA - B Rh+


"MEVZUBAHİS VATAN İSE, GERİSİ TEFERRUATTIR."

Çevrimdışı Teoman Sanalan

  • Dernek Yönetim
  • *****
  • Kayıt Tarihi: Eyl 2008
  • İleti: 425
  • Cinsiyet: Bay
    • A.Teoman SANALAN
Ynt: Bakan Ağ ile balık çekti!
« Yanıtla #6 : 13 Şubat 2014 - Perşembe, 20:46:33 »
Yalnız ben yasaklanmış ağla avlanma gibi birşey görmedim haberde.

Çevrimdışı Bahadır Can

  • Bahadır Can
  • Rastgele-Der Üyesi
  • *****
  • Kayıt Tarihi: Eyl 2008
  • İleti: 1.003
  • Cinsiyet: Bay
    • Rastgele-Der
Ynt: Bakan Ağ ile balık çekti!
« Yanıtla #7 : 15 Şubat 2014 - Cumartesi, 21:15:46 »
Tarım abi, yarın bunu da konuşalım mı
Güzel gören güzel düşünür
Güzel düşünen hayatından lezzet alır.