Merhaba değerli dostlar,
Bu sene İst. boğazı, tarihinde görülmediği kadar verimsiz bir av sezonu geçiriyor. Tarık abininde belirttiği gibi istavrit dahi boğaza girmiş değil.
Az önce denizden geldim. Önce Baltalimanında Lüfere baktım buzluktan çıkmış zarganayla, fakat bir vuruştan başka bir şey olmadı, daha sonra istavrit ve Çinekop'a baktım muhtelif yerlerde İnanın kıraça dahi gelmedi oltaya. Boşa kürek çekmenin bir alemi yok diyerek karaya dönmek zorunda kaldım.
Değerli dostlar, İstanbul boğazı GIRGIR ve TROL (trol yasak fakat daha boğazdan çıkmadan kapakları indirmelerine göz yumuluyor) teknelerine yasaklanmadığı sürece sadece İstanbul halkı değil tüm yurtta, göç balıkları göçünü tamamlayamadığı için yakın bir gelecekte balık bulamayacağız...
Allah sonumuzu hayr ede.
Az önce Sinopla görüştüm. Hamsi bol fakat tutmak işlerine gelmiyormuş balık para etmediğinden! İstavrit varmış. Dün ince Palamut yağıntıları oldukça fazlaymış ( bu iyi haber )
Çinekop parça parça, kalabalık sürüler yok.
Boğaz ağına doğru Deniz soğuğu diye tabir edilen soğuk oksijeni az sular gelmiş bu nedenle balık daha çok karadenizin doğu tarafındaymış (dört gözle bekliyoruz)
Bu görüşmeden sonra uygun şartlar olduğu taktirde palamut ve istavirtten umutuyuz Biiznillah...
Rastgele
Celal MAGDENOGLU