Gönderen Konu: Bu kadarına da Pesss Doğrusu !!!  (Okunma sayısı 22125 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Muhasebeci

• Ziyaretçi
Bu kadarına da Pesss Doğrusu !!!
« : 06 Mayıs 2010 - Perşembe, 17:25:21 »
Tarih    : 05 Mayıs 2010 – Çarşamba
Saat    : 04:00
Yer    : Ferizli İlçesi – Gölkent Beldesi – Akgöl Gölü

Operasyona Katılanlar :
Sakarya İl Jandarma Çevre Tim Komutanlığı
Gölkent Belde Karakol Komutanlığı
Samader Üyeleri
Sakarya İl Tarım Md.lüğü

Sabah Saat 04:00’te başlayan ağ toplama operasyonuna Samader üyeleri tarafından getirilen tekne ve Tarım İl Md.lüğünden gelen tekne ile ağ toplama operasyonu başlamıştır.

Suyun içindeki manzara gerçekten içler acısı bir durumda idi, suda hiç yoksa görülen 50.000 mt. Ağ, binlerce kasnak vardı. İl Tarım Md.lüğünün teknesinin saat 08:30 civarlarında arıza yapması üzerine Samader üyeleri ve Jandarma iş birliği ile tek tekne ile saat 13:00’e kadar 2.500 mt. Ağ ve 2.000 mt. Civarında pinter (kasnak) sudan çıkartılmıştır.

Ağlara takılarak telef olmuş çok sayıda balık ve tatlı su ıstakozuna rastlandı. Ağlardan ve kasnaklardan kurtarılan canlı balıklar yeniden göle salındı. Kontrollerde yasak avcılık yapan 4 kişi suçüstü yakalandı ve haklarında yasal işlem yapıldı. Su içinde bulunan gümelerde yakılarak imha edildi.

Teknelerle kıyıya getirilen ağ ve kasnakların oluşturduğu görüntü, görevlileri bile şaşkına çevirdi. Ağlar ve kasnaklar imha edilmek üzere kamyonetlere yüklenerek Tarım İl Müdürlüğü'ne götürüldü.

Sakarya Rastgele Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği “SAMADER” Başkanı Nihat Avcı bir basın açıklaması yaparak şunları söyledi:
"Sakarya'daki tüm sularımızın maalesef bu rezilliklerle dolu. Balık neslinin yok olmasını önlemeye çalışıyoruz. Gelecek nesillere balıkları bırakmak istiyoruz. Gölden çok sayıda ağ ve kasnak topladık. Bu topladığımız ağ ve kasnaklardan yüzlerce ölü ve canlı balık çıkardık. Kasnaklar balıkların girişine müsait çıkışa müsait değil. Bu kolay balık yakalama yöntemidir. Biz bunlara bohçacı balıkçı deriz. Bu şekilde avlanmak tamamen yasaktır. Atılması ve kullanılması yasak olan av aletleridir. Biz bugün hayal kırıklığına uğradık. Bu tür avcılık katliamdır. Biz oltasını alıp suyun kenarına giden, sportif olarak balıkçılık yapanlara tepki göstermiyoruz. Ama bu tür avcılık katliamdır." Şeklinde konuştu.

Toplam Resim Sayısı 101 Adet - Resimlerin Devamı : 05.05.2010 Ağ Operasyonu - Samader - Sakarya Rastgele Amatör Olta Balıkçıları

Oral ATAK

• Ziyaretçi
Ynt: Bu kadarına da Pesss Doğrusu !!!
« Yanıtla #2 : 06 Mayıs 2010 - Perşembe, 18:34:34 »
Sakarya İl Jandarma Çevre Tim Komutanlığı Personelini,
Gölkent Belde Karakol Komutanlığı Personelini,
Samader Üyelerini
Sakarya İl Tarım Md.lüğü Personelini

kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

Sevgili Mehmet, konuyu açtığın ve net bir şekilde paylaştığın için sana ayrıca teşekkür ediyorum.

Sevgilerimle,

Oral.

Çevrimdışı Ali Atar

• Rastgele-Der Üyesi
« Yanıtla #3 : 06 Mayıs 2010 - Perşembe, 18:38:21 »
ellerinize sağlık, teşekkürler
ne biçim insan bunlar, yada insanmısınız arkadaş

Rastgele

Çevrimdışı Gürsel Avcı

• Gürsel AVCI
  • Rastgele-Der Üyesi
« Yanıtla #4 : 06 Mayıs 2010 - Perşembe, 18:45:10 »
Çalışmanız ve aktarımlarınız için teşekkür ediyorum. Sevgili Ali'nin de dediği gibi bunlar insan filan değil.

remorg

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 06 Mayıs 2010 - Perşembe, 20:59:33 »
Bu kadar da olurmu?
Evet oluyor. Emeği geçen tüm herkese teşekkürler.

Çevrimdışı Mehmet Akyürek

• Mehmet AKYUREK
  • Rastgele-Der Üyesi
« Yanıtla #6 : 06 Mayıs 2010 - Perşembe, 21:14:25 »
Arkadaşlar, Gölkent öylesine güzel bir yerdi ki anlatılmakla bitmez. 1983 yılında ilk kez gittiğimde sabah namazı vakti  bir sandalla açılmış ve üzerinden sis bulutu kalkan gölde nilüferlerin arasına küçük balıkla yemlenmiş mantarlı oltalarımızı bırakmıştık. En küçüğü yarım kg lik  sayısız levrek, 92 cm rekor boy bir Turna, 3 ve 4 kg lik 2 yayın ve üstelik bu balıkların hepsini 3 saatlik bir sürede tutmuştuk. Yani o sırlı ortamda mantarınızı yoklayanın hangi balık olduğunu bilememenin verdiği sürpriz zevki ile avlanıyordunuz. Sonradan sırf bu göl için dayımın iflas edip kapattığı polyester atölyesini faaliyete geçirip bir sandal döktük kendimize. Fakat 1992 ye kadar olan 9 yıllık süreçte o ağcılar misina ağ ve kasnakla öyle bir kapladılar ki gölü. Olta attığımızda bunlara taktırıp koparmak zorunda kalıyorduk. Bir de bu ağları attıktan sonra ağ çevresine çuvalla küspe döküp suyu kirletiyorlardı. Bu sebepşe gölü komple ot bürüdü. 92 den beri gitmiyordum.
Operasyonu yapanlar bana öyle bir keyif yaşattı ki anlatamam. Sağolun varolun.
İnsan bu, su misali, kıvrım kıvrım akar ya;
Bir yanda akan benim, öbür yanda Sakarya.

Çevrimdışı PACO

• Umut DEMİR
  • Üye
  • *
« Yanıtla #7 : 07 Mayıs 2010 - Cuma, 00:16:30 »
Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.Harika iş çıkarmışsınız.  flowers::

Çevrimdışı Tuncay UYANIK

• Tuncay UYANIK
  • Rastgele-Der Üyesi
  • ben ile mutluluk olmaz, biz olmak lazım
    • Kişisel web sitem
« Yanıtla #8 : 07 Mayıs 2010 - Cuma, 00:40:32 »
Arkadaşlar, Gölkent öylesine güzel bir yerdi ki anlatılmakla bitmez. 1983 yılında ilk kez gittiğimde sabah namazı vakti  bir sandalla açılmış ve üzerinden sis bulutu kalkan gölde nilüferlerin arasına küçük balıkla yemlenmiş mantarlı oltalarımızı bırakmıştık. En küçüğü yarım kg lik  sayısız levrek, 92 cm rekor boy bir Turna, 3 ve 4 kg lik 2 yayın ve üstelik bu balıkların hepsini 3 saatlik bir sürede tutmuştuk. Yani o sırlı ortamda mantarınızı yoklayanın hangi balık olduğunu bilememenin verdiği sürpriz zevki ile avlanıyordunuz. Sonradan sırf bu göl için dayımın iflas edip kapattığı polyester atölyesini faaliyete geçirip bir sandal döktük kendimize. Fakat 1992 ye kadar olan 9 yıllık süreçte o ağcılar misina ağ ve kasnakla öyle bir kapladılar ki gölü. Olta attığımızda bunlara taktırıp koparmak zorunda kalıyorduk. Bir de bu ağları attıktan sonra ağ çevresine çuvalla küspe döküp suyu kirletiyorlardı. Bu sebepşe gölü komple ot bürüdü. 92 den beri gitmiyordum.
Operasyonu yapanlar bana öyle bir keyif yaşattı ki anlatamam. Sağolun varolun.

Paylaşım için Teşekkürler. Nice organizasyonlara...

Mehmet'in anlattıkları aslında bir ibret tablosu ve Türkiyemizin hemen her yerinde yaşanan değişimler. Evet Türkiye doğası ölüyor, gün be gün. Bizlerde yaptığımız operasyonlar ile öğünüyoruz ( tabi ki hakkımız ) Ancak o kadar kanıksamışki, bunu da kar sayıyoruz. Ne koruma var ne kontrol; bittiğinde aklımız başımıza gelecek ama çok geç olacak. Devlet Büyüklerinize buradan duyuruyorum, sesimiz ulaşırsa.
Ben ile mutluluk olmaz, Biz olmak lazım
Bir tutku bizi bir araya getirdi. Birlikte yol almanın keyfini yaşıyoruz.
www.rastgele.org
Rastgelsin
Tuncay UYANIK

Çevrimdışı Murat BAL

• Üye
  • *
« Yanıtla #9 : 07 Mayıs 2010 - Cuma, 08:25:20 »
Ellerinize ,sağlık,
Ülkemdeki, En son sudaki ağ bitinceye kadar, sabırla yola devam  flowers::
Ya bir Yol bul , Ya bir yol aç, Yada yoldan çekil

İlhami Toker

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : 07 Mayıs 2010 - Cuma, 09:09:39 »
muhteşemsiniz edebileceğim tek kelime bu

Çevrimdışı Burak Kalaç

• Burak KALAÇ
  • Dernek Yönetim
« Yanıtla #11 : 07 Mayıs 2010 - Cuma, 10:34:03 »
Bu işe katkı veren herkese içten teşekkür ediyorum  flowers::
Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen birşey olduğunu anlayacak

Çevrimdışı Abanticus

• Üye
  • *
« Yanıtla #12 : 07 Mayıs 2010 - Cuma, 11:23:12 »
Sayın SAMADER yönetim kurulu ve üyeleri

STK gücü bu olsa gerek, Doğal yaşamın sürdürülebilmesi adına yaptığınız
özverili çalışmalarınız sebebi ile sizleri kutluyorum.

Saygı ve Sevgilerimle
Önce BEN sonra BİZ olduk. Gelecek nesillerimiz için hep birlikte BİR olmanın zamanı geldi.

Çevrimdışı Kahraman MELEK

• Kahraman MELEK
  • Rastgele-Der Üyesi
  • gittim, gordum, tuttum.
« Yanıtla #13 : 07 Mayıs 2010 - Cuma, 22:52:30 »
Ellerinize saglik. Tum emegi gecenlere tesekkurler
Bir tutku bizi bir araya getirdi. Birlikte yol almanın keyfini yaşıyoruz.

Çevrimdışı Ömer Fatin

• Rastgele-Der Üyesi
  • Ömer Fatin YERLİKAYA
    • Yerlikaya
« Yanıtla #14 : 08 Mayıs 2010 - Cumartesi, 19:44:30 »
Elinize emeğinize sağlık.
Operasyona Katılan herkesi tebrik ediyorum..
  flowers::
"Her şey kaderle takdir edilmiştir, kısmetine razı ol ki, rahat edesin."