Gönderen Konu: Kıbrıs Oltadaki İğne Sayısı...  (Okunma sayısı 8124 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mehmet Pekmezci

• Ziyaretçi
Kıbrıs Oltadaki İğne Sayısı...
« : 05 Kasım 2008 - Çarşamba, 12:49:41 »
Merhabalar.

Başka bir platformda gördüğüm bir konuya istinaden aklıma gelen bir soruyu paylaşmak istedim.

Kıbrıs olta malumunuz oldukça sık kullanılan bir olta çeşidi... Tekrar tarif etmeye gerek yok. Kullanılan iğne sayısı da epey fazla. Ancak;

2/2 nolu Tebliğe göre kullanılacak iğne sayısı 6 adedi (çapari hariç) geçemez... Buna göre;

Kıbrıs oltada kullanılan iğne sayısı da 6 adedi geçemez mi?

Acaba tebliğde "çapari ve kıbrıs olta hariç" ibaresinin yer alması gerekli midir?

Mantığım bana her ikisi de diyor. Sizlerin düşüncelerinizi almak istedim. 

Oral ATAK

• Ziyaretçi
Ynt: Kıbrıs Oltadaki İğne Sayısı...
« Yanıtla #1 : 02 Ocak 2009 - Cuma, 19:48:10 »
Sevgili Mehmet,

Sanırım sorunun yanıtı, Çaparinin tanımında saklı: Tanımlar - Madde 3 - ç) Çapari: Beden, kasa, köstek, köstekler ucunda iğne ve iğneye bağlanmış kanatlı hayvanların kuyruk, kanat veya göğüs tüylerinden veya aynı amaçlı sentetik materyalin bir parça ve/veya tutamından meydana gelen yemsiz ya da yemli olarak kullanılan çok iğneli takımı, ...ifade eder.

Altıdan fazla (örneğin 10 veya 100 :) ) iğneli kıbrıs takımı kullanmak isteyene önerim, iğnelere eser miktarda tüy bağlayarak çapari (kıbrıs) takımını oluşturmaktan ve bu takımı artık sardalye, ekmek vb. ne gibi bir yem kullanılacaksa o yeme sararak kullanmaktan ibaret :)

Aslında 6 iğneli de gayet iyi iş yapar bence neticede hedef levrek, kefal, sarpa, melanur gibi balıklar sanırım...

Sevgilerimle,

Oral