Evet... üstümüze KAMYON gibi gelen bu tehlikeye bir kere daha parmak basıldı. Konu amatör balıkçılığın, amatör balıkçının geleceği açısından çok çok çok önemli. Yasaklamaların, ben yasakladım oldu bitti şekliyle yapıldığı ülkemizde; eğer amatör balıkçıyız diyorsak, ben çocuğumunda benim avladığım balığı avlamasını istiyorum diyorsak; doğayı korumaya çalıştığımız kadar, tuttuğumuz ava olan saygımız kadar, ava olan ihtirasımız kadar, alıkoymaya ve yemeye olan zafımız kadar, malzemelerimize verdiğimiz önem kadar; bu konuya da en az o okadar önem vermeliyiz. Bir dolu forum, dernek vesair birleşimler var ve hiç birinin henüz bu konuyu ciddiye aldığını ve çalışmları olduğunu sanmıyorum. Rastgele Derneğinde bu konunun açılışı ne ilk ne de son olacak. Daha önce Kapulukaya barajının ava açılması için bu konu açılmış ve başarı sağlanmıştı.
Evet... iç su dendikçe, içme suyu dendikçe tüm havzalar aslına astarına bakmadan amatör avcıya kapatılmaya devam edecek. Bu tehlikenin, üstümüze KAMYON gibi gelen tehlikenin bilmem farkında mısınız. Kapulukaya amatöre yasaklandığında SU KİRLİLİĞİ KONTROL YÖNETMELİĞİ ne aykırı onlarca oluşuma hiç dokunulmadığını biliyormusunuz ( örneğin Köprüköy beldesinin atıkları ). Bu konuya cevap yazmadan önce SU KİRLİLİĞİ KONTROL YÖNETMELİĞİ ni okumanızı dilerim.
Bu konuda kurulacak her komisyonda, yapılacak her çalışmada, hazırlanacak dilekçede seve seve gönüllü olarak rol alabilirim.
Tehlike büyük, YASAKLAYACAKLAR ... KAMYON hızla geliyor... derdim tek başına yasaklanmayalım... yasaklayanda kanun ve yönetmeliklere göre yasaklasın ( illaki yasaklanacaksa )...
Bakın ne diye başlıyor ...
Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği
Amaç ve Kapsam
Madde 1 — Bu Yönetmeliğin amacı, Ülkenin yeraltı ve yerüstü su kaynakları potansiyelinin korunması ve en iyi bir biçimde kullanımının sağlanması için, su kirlenmesinin önlenmesini sürdürülebilir kalkınma hedefleriyle uyumlu bir şekilde gerçekleştirmek üzere gerekli olan hukuki ve teknik esasları belirlemektir.
Bu Yönetmelik su ortamlarının kalite sınıflandırmaları ve kullanım amaçlarını, su kalitesinin korunmasına ilişkin planlama esasları ve yasaklarını, atıksuların boşaltım ilkelerini ve boşaltım izni esaslarını, atıksu altyapı tesisleri ile ilgili esasları ve su kirliliğinin önlenmesi amacıyla yapılacak izleme ve denetleme usul ve esaslarını kapsar.
Hukuki Dayanak
Madde 2 - Bu Yönetmelik, 9/8/1983 tarihli ve 2872 sayılı Çevre Kanununun 8 ve 11 inci maddeleri ile 1/5/2003 tarihli ve 4856 sayılı Çevre ve Orman Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun 9 uncu maddesine dayanılarak hazırlanmıştır
diğer bir deyişle burada bu yönetmelik ülkemiz sularını amatör balıkçının ürettiği kirlilikten korumak demiyor...
sürer...
( konu dağılmasın diye buraya parantez koydum: kaldıki söz konusu içme suyu havzası! Kesikköprü suyunun ne derecede içme suyu olduğu hararetle ve şiddetle tartışılacak bir konudur. Ne demek istiyorsun diyecekler, soruyu sormadan evvel gidin Mogan gölüne demir atın, çekin , gidin birde Kesikköprüde demir atın, çekin. Demirin üzerindeki balçığı ve kokuları karşılaştırın
ayrıca, amatör balıkavcılığı hususunda; olağan dışı haller dışında; Valilik Bakanlıkdan bağımsız olarak yasaklama kararı alamaz )