Gönderen Konu: Diğer Türler için Sayı ve Boy Limitleri  (Okunma sayısı 8585 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Dernek Yönetim Kurulu

• RASTGELE-DER Yönetim Kurulu
  • Administrator
    • www.rastgele.org
Diğer Türler için Sayı ve Boy Limitleri
« : 18 Ocak 2010 - Pazartesi, 00:16:59 »
Kadife Balığı (Tinca Tinca)

Tüm Türkiyede avlanma dönemlerinde 3/2 nolu tebliğe göre 26 cm. boy limiti ve günlük maksimum 10 adet olmak kaydı  ile  av sınırlandırması getirilmiştir.

Şiraz Balığı (Capoeta.sp)

Tüm Türkiyede avlanma dönemlerinde 3/2 nolu tebliğe göre 20 cm. boy limiti ve günlük maksimum 5 kg. olmak kaydı  ile  av sınırlandırması getirilmiştir

Diğer Türler;

Tüm Türkiyede avlanma dönemlerinde 3/2 nolu tebliğe göre boy limiti olmaksızın ve günlük maksimum 5 kg. olmak kaydı  ile  av sınırlandırması getirilmiştir

- Kg cinsinden limit verilen türlerde, avlanılan tür tek veya karışık olsun 5 kg’ı  geçemez. Kg cinsinden sınırlama getirilen türlerde, tek bireyin 5 kg’ı geçmesi halinde, bu birey yasal limitler dâhilinde kabul edilir. Avlanan balıklardan en büyüğünün hariç tutulduğu durumda, geri kalan balıkların toplam ağırlığının 4 kg’ı geçmemesi halinde, avlanan balıklar günlük limit dâhiline kabul edilir.

- Günlük limit her türün ayrı ayrı avlanabileceği miktar olmayıp, gün içinde avlanabilecek toplam balık miktarıdır. Adet sınırlamasına tabi birden fazla türün avlandığı durumda, avlanılan balıklar tek tür gibi kabul edilir. Bu durumda avlanılan toplam balık sayısı, avlanan türlerden hiçbirinin izin verilen sayıdan fazla olmaması şartıyla 10’u geçemez.

- Sayı ve ağırlık sınırlamasına tabi türlerin karışık olarak avlandığı durumda, sayı sınırlamasına tabi türün avlanabileceği adetten fazla olmaması şartıyla, avlanan en büyük balık hariç tutularak geri kalan balıkların toplam ağırlığı 4 kg’ı geçemez.

« Son Düzenleme: 14 Mayıs 2014 - Çarşamba, 15:54:10 Gönderen: Admin »

RASTGELE-DER Yönetim Kurulu