Ellerin dert görmesin abi
Sağolasın Sevgili Umut,
Geçen bir hafta içinde bir iki gelişme var:
1) Gerek
www.almus.gen.tr gerekse içeriğin depolandığı site (dailymotion) içinde yer alan bu görüntüler, yükleyicisi (sevgiseli) tarafından silinmiştir. Böylece "özendirme" fonksiyonu bu filmler bakımından sanırım ortadan kalkmış oluyor.
2) İçişleri Bakanlığı İller İdaresi, BEB (Bilgi Edinme Başvurusu) Tarım ve Köyişleri Bakanlığı yetki alanında kaldığından, başvurumu oraya yönlendirdiğine dair bir e-posta mesajı gönderdi.
3) Bugün, Sn. İzzet Kurt (almus.gen.tr'nin webmaster'i) beni telefonla aradı. Teşekkür etti. Uzunca konuştuk, satır başları şöyle:
a) Görüntülerdeki avcılar Ticari değil amatör avcı imiş.
b) Tek tük ve uzun yıllara yayılan avlardan görüntülermiş.
c) İçsularda zıpkın-sualtı tüfeği ile av yasağını bilmiyorlarmış, öğrenmelerine vesile olduğum (uz) için teşekkür etti.
d) Memurdur, başı çok ağrıyacak, şikayetin geri alınması mümkün mü, diye sordu. Kibarca, artık geri alınamayacak şekilde kamuya mal olmuş olduğunu bildirdim.
e) Almus Baraj gölüne dışarıdan (Almus dışından) gelip, İl'den (Tokat'tan) ve merkezden (Bakanlık) izin çıkarıp alabalık (gökkuşağıdır sanırım) çiftliği (Ağ- kafes sistemi) açanların suyu kirlettiği, yüzmek için girdikleri suyun bedenlerine "yağlıymış" hissi verdiği, bir milyon metreküp su depolama kapasitesi olan barajın hızla kirlendiği, bunlarla da ilgili kimsenin girişimde bulunmadığı, bu konuda bir girişimde bulunulursa memnun olacağını...Söyledi.
Bu ayki Atlas Dergisinde yazısı bulunan Doğa Derneği'nden Sn. Güven Eken'i ve Kapakta da yer alan "Susuzlaştırma! 7 Suyun Öyküsü" başlığı altında yer alan faaliyetleri örnek gösterdim.
"-HES'lerle de ilgili geniş kapsamlı sivil girişimler var. Bölgenizde de bu tip bir girişim, platform, vs. oluşturabilirsiniz." dedim.
Kaynak:
http://www.kesfetmekicinbak.com/Özetle, geçen bir hafta içinde, bu konuda, bunlar oldu.
Bu arada vakti olanlara Google'dan "Mehmet Ekizoğlu" diye aratarak, "
http://www.mehmetekizoglu.blogspot.com/"da yer alan yazıları (Daha önce okumamışsanız) okumanızı (Daha önce okuyanlar da hatırlama babında tekrar okuyabilir, elbette.) öneriyorum.
Nasıl desem, çok vurucu ve incelikli yazılar, her yerde bulunmaz.
Saygı ve Sevgilerimle,
Oral.