Resimli anlatımlar ve paylaşımlar bu işe gönül vermiş arkadaşlarımızın ne kadar iyi niyetli ve balık sevdalısı olduğunu gösteriyor. Çok teşekkürler.
Ufak bir ekleme yapmak isterim. Kendim genelde yemi direkt iğneye takarak avlanırım ama yemi iğneden ayrı bahsedilen şekilde takmanın daha etkili olduğuna kesinlikle inanıyorum. Yanlız burada "ince" bir husus var. Bu yöntemi icad edenler yemin takıldığı bu uzantıya "hair rig" adını vermişler. Bu da "ince donanım" anlamına geliyor. Normalde iğneyi kalın ve sağlam bir misina ya da ipe bağlayıp yemi balığın farketmeyeceği kadar "ince" bir misinaya bağlamak çok daha etkili bir yöntem. Çünkü iğneyi kalın bir ipe fakat yemi 0,10 florocarbon bir misina uzantisina bağlasanız balığı tasmaladığınızda yem taktığınız "hair rig"e bir yük düşmeyeceğinden sorun olmuyor ama çok ince ve görünmez bir yem bağlantısı yaptığınız için vuruş sayısı çok artıyor. Tabi burada en önemli handikap ince bir misina ile uğraşmak, bu misinanın yemi daha kolay kesmesi ve arada bir kopup sinir etmesidir.. bu sebeple bu yöntemi "pek" kullanmıyorum ama sabredip denediğimde çok etkili olabiliyor.
Kalın bir ipe geçirilmiş yemin iğneye direkt takılmasına göre çok büyük farkı olmuyor, ya da uçtaki uzantıya yem takmak yerine iğneyi yemin içinden geçirip kösteğin kendisi üzerine sürülmesi de aynı neticeyi veriyor.