Tuncay kardeşim bakma modern ve babadan kalma metodlar çoktan birleşti aslında. Ama babadan kalma kısım o kadar sağlam ki içine modern de girse neticede anafikir babadan kalma olunca ortaya çıkan sentez de babadan kalma ne bileyim post modern
vs birşey haline geliyor.
Sazanda ana mesele doğru yere oturmak olunca metod her zaman 2. planda kalmaya mahkum. Bu da sadece "baba"lardan öğreniliyor ve birkaçyüz kere boş dönmeden tecrübe olarak yerleşmiyor.
Şahsen tamamı ile modern sazancılığa geçmememin sebebi, "vahşi sazan" avlama tutkum. Yani boiliye, hair rig'e alıştırılmış balıklara yönelik şehir sazancılığı bana uymuyor ve uymayacak gibi görünüyor. Ben sizi de sürüklediğim Altınkayadaki yerler gibi vahşi sazanın hegemonyasındaki vahşi sularda mısırla avlanmalıyım. Yoksa şehir yakınındaki medeni sularda babadan kalmaya dalarsak modern avcılar beni perişan eder skorda.....
Oltayı elime almayalı 5 ay oldu ama ısınmaya başladım şu sıralarda.Tarık abinin özelden bir sazan tekniği anlatımı ricası vardı (şu an itibarı ile özel olmaktan çıktı). Yarısını yazdım kalanı küresel krize kurban gitti birkaç aydır.. Forum gazı ile tamamlayacağım inşallah.