Gönderen Konu: MİGROS ta Deniz Alası Satışı  (Okunma sayısı 31167 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Burak Kalaç

• Burak KALAÇ
  • Dernek Yönetim
Ynt: MİGROS ta Deniz Alası Satışı
« Yanıtla #15 : 05 Ocak 2009 - Pazartesi, 20:33:00 »
Ama arkadaşlar en alttaki portakal benekliye dikkatinizi çekerim  love: Çok yakışıklı bir balık yaww
Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen birşey olduğunu anlayacak

Çevrimdışı Ahmet Emre Esirgen

• Rastgele-Der Üyesi
« Yanıtla #16 : 10 Ocak 2009 - Cumartesi, 20:21:30 »
bugün migros balık reyonunda doğal alabalık yazılı etiketleri gördü. Bir tanesi kırmızı benekliydi. Diğerleri resimdekilerle hemen hemen aynıydı. telefonumdan resimledim ama ne yazıkki bilgisayarımda program yüklü olmadığından indiremedim. Reyon görevlilerine bunlar üretim mi gerçekten doğal mı diye sordum. Cevaplar ilginçti:

1.reyon Görevlisi: Doğal abi, doğal olmasa niye yazalım.
ben: Ama doğal alabalık bu sezonda yasak
2. reyon görevlisi: abi görmüyormusun kırmızı benekli, hem nerde yasak biz sürekli satıyoruz.
ben: hem amatör tebliğde hem ticari tebliğde yasak
3. reyon görevlisi: boş ver abi ne yasağı yasaklar delinmek için vardır.

bunun üzerine tarik abiyi rahatsız ettim. onun yönlendirmesiyle yetkili birilerine ulaşmaya çalıştım. Danışmadaki görevliye sordum. bu alalar doğal mı? üretim mi.
görevlinin cevabı daha vahimdi.:

normalde biz üretim alabalık satışı yapıyoruz. ama bunlar bir kaç günlüğüne özel satış, Doğal alabalıklar.
ama bunların avıda satışıda yasak, şu an suç işliyorsunuz hakkınızda yasal işlem yapılması gerekiyor diyince kızcağızın suratı değişti. öylemi bilmiyorduk teşekkürler dedi. daha öncede şikayette bulunmuş, hatta müdür yardımcıları ve müşteri ilişkileri birimiyle görüşmüştüm. ama aynı eylemlere devam ediyorlar. önüne nasıl geceçegiz bilmiyorum.
pazartesi KKGM ve tarım il müdürlüğüne başvuracağım...
A.Emre ESİRGEN
ANKARA 1975 ARH(+)

Çevrimdışı Sinan Işıldak

• Rastgele-Der Üyesi
« Yanıtla #17 : 11 Ocak 2009 - Pazar, 12:21:35 »
Arkadaşlar bilirsiniz talısu levreğinide mezgit diye satarlar.Şimdi tezgahtar ne deseydi tabiki doğal diyecek;yersen.3-4 sene evvel karadenizde balıkçı tezgahlarında kırmızı beneklileri görmüştüm adam hakiki bunlar diye bağıra bağıra satış yapıyordu.Gökkuşağının üç katı fiyatına nasıl hakiki demesin.Adamla muhabbeti artırdım ayaküstü.Arhavide dereden oltalan tutuldi habunlar dedi.Gülümseyerek cevap verdim helal olsun tutana dedim.Ne edelum çiftluktenmi alduk  satayruk diyeceğum,diye cevap vermişti.

Çevrimdışı Bahadır Can

• Bahadır Can
  • Rastgele-Der Üyesi
    • Rastgele-Der
« Yanıtla #18 : 11 Ocak 2009 - Pazar, 20:55:57 »
Ahmet büyüklükleri nasıldı? Karadeniz grubundayken, kilonun üstünde kırmızı beneklileri afiyetle yemiştik, ve üretim havuzunda daha binlercesi vardı . Belki bunlarda , oralardan gelmiştir.
Güzel gören güzel düşünür
Güzel düşünen hayatından lezzet alır.

Oral ATAK

• Ziyaretçi
« Yanıtla #19 : 11 Ocak 2009 - Pazar, 21:35:49 »
Of Of ki Of...

Çevrimdışı Ahmet Emre Esirgen

• Rastgele-Der Üyesi
« Yanıtla #20 : 11 Ocak 2009 - Pazar, 23:06:02 »
Muhtemelen 2 kilo üzeriydiler bahadır abi. Ve muhtemelen dediğiniz gibi üretimler. Ama insanları kandırmak uğruna doğal alaları hemde yasak olduğu halde kullanmaları pek hoş değil. tarik abim hemen fiyatını sordu. 29tl dediğimde doğal değildir dedi.  Ama insanların bilinçsizliği hakikaten bizleri kahrediyor.
A.Emre ESİRGEN
ANKARA 1975 ARH(+)

Çevrimdışı Bahadır Can

• Bahadır Can
  • Rastgele-Der Üyesi
    • Rastgele-Der
« Yanıtla #21 : 12 Ocak 2009 - Pazartesi, 00:33:05 »
Kesinlikle haklısın Ahmet. Olta balığı olmamaları açısından yasak olmasa bile insanları kandırmaları başlı başına bir sahtekarlık. Kendini büyük olarak tanıtan  eden kurumsal bir şirketin böyle yapması da ayrı bir fecaat.
Güzel gören güzel düşünür
Güzel düşünen hayatından lezzet alır.