bugün migros balık reyonunda doğal alabalık yazılı etiketleri gördü. Bir tanesi kırmızı benekliydi. Diğerleri resimdekilerle hemen hemen aynıydı. telefonumdan resimledim ama ne yazıkki bilgisayarımda program yüklü olmadığından indiremedim. Reyon görevlilerine bunlar üretim mi gerçekten doğal mı diye sordum. Cevaplar ilginçti:
1.reyon Görevlisi: Doğal abi, doğal olmasa niye yazalım.
ben: Ama doğal alabalık bu sezonda yasak
2. reyon görevlisi: abi görmüyormusun kırmızı benekli, hem nerde yasak biz sürekli satıyoruz.
ben: hem amatör tebliğde hem ticari tebliğde yasak
3. reyon görevlisi: boş ver abi ne yasağı yasaklar delinmek için vardır.
bunun üzerine tarik abiyi rahatsız ettim. onun yönlendirmesiyle yetkili birilerine ulaşmaya çalıştım. Danışmadaki görevliye sordum. bu alalar doğal mı? üretim mi.
görevlinin cevabı daha vahimdi.:
normalde biz üretim alabalık satışı yapıyoruz. ama bunlar bir kaç günlüğüne özel satış, Doğal alabalıklar.
ama bunların avıda satışıda yasak, şu an suç işliyorsunuz hakkınızda yasal işlem yapılması gerekiyor diyince kızcağızın suratı değişti. öylemi bilmiyorduk teşekkürler dedi. daha öncede şikayette bulunmuş, hatta müdür yardımcıları ve müşteri ilişkileri birimiyle görüşmüştüm. ama aynı eylemlere devam ediyorlar. önüne nasıl geceçegiz bilmiyorum.
pazartesi KKGM ve tarım il müdürlüğüne başvuracağım...