2/2 NUMARALI AMATÖR (SPORTİF) AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞINI DÜZENLEYEN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2008/49)
Orman içi sularda avcılık MADDE 16
(2) Günlük Avlanma Fişi verme yetkisi, Çevre ve Orman Bakanlığınca belirlenecek esas ve usuller kapsamında,
kendi mülki hudutları ile sınırlı olmak üzere, köy tüzel kişiliklerine devredilebilir. Bu tür alanlarda Gökkuşağı alabalığının
bulunması durumunda, bu tür için zaman yasağı uygulanmaz.
Konu Tebliğ'e Çevre ve Orman Bakanlığı kanalı ile bir şekilde girdi. Ancak alt yapısı nedir nasıl olur bilemiyorum. Etraflıca düşünülmeden ve eğitim verilmeden uygulama yapılırsa sıkıntılar doğabilir. Sorun şu cümlede gizli ;
"Çevre ve Orman Bakanlığınca belirlenecek esas ve usuller". Keşke belirlenmiş usuller olsaydı. Şimdi bekleyeceğiz ya da soracağız bu usuller nedir ne zaman ilan edeceksiniz .
tarık bey
haluk bey izinli olduğu için konu hakkında bilgilendirilemedim.açıklama haluk bey tarafından verilebileceği söylendi.Ayriyeten k.maraş valiliğine başvurunuz hakkında ne tür bir işlem yapıldığına dair araştırma yapacağım.saygılar.
Melih bey,
Gerçekleştireceğiniz işlem takibi için şimdiden teşekkür ediyorum.
KKGM'den bu yazılı cevabı aldıktan hemen sonra, bir fotokopisini çekerek beni Ekinözü tarafına ava götüren Göksun'lu arkadaşlarıma ilettim.
Bu yazıyı ellerine alarak Valiliğe müracaat etmelerini, benim sorduğum ve cevap alamadığım soruyu onlarında bir dilekçe aracılığıyla sormasını istedim.
Sonrası ne oldu bilemiyorum.
O günlerde, yani 2007 Haziranında gerçekleştirdiğimiz Genel Kurulumuz sonrası üstlendiğimiz görev ve yoğunlaşan işler nedeniyle, takip edip, sonucu soramadım.