Gönderen Konu: MOGANDA SAZAN AVI  (Okunma sayısı 32020 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Bahadır Can

• Bahadır Can
  • Rastgele-Der Üyesi
    • Rastgele-Der
Ynt: MOGANDA SAZAN AVI
« Yanıtla #15 : 12 Ağustos 2009 - Çarşamba, 19:23:57 »
Arkadaşlar , Burak ın vurguladığı gibi bir takım girişimlerde bulunabilirim. Geçen ay anlamsız ve aşırı bir şekilde balık avlandığını duyunca ilgileneyim demiştim ama bu ara Temelli göleti ile alakalı debelenmelerim ( bilerek yazılmıştır , argo olsun diye değil :( ) devam ettiği için konu ile ilgilenemedim. Ancak eğer Ankara Büyükşehir Belediyesine hitaben açıklayıcı ve mevzuatla taçlandırılmış bir dilekçe dernek adına yazılırsa ilgili yerlere ulaştırılmasında memnuniyetle önayak olurum.
Güzel gören güzel düşünür
Güzel düşünen hayatından lezzet alır.

Çevrimdışı Tuncay UYANIK

• Tuncay UYANIK
  • Rastgele-Der Üyesi
  • ben ile mutluluk olmaz, biz olmak lazım
    • Kişisel web sitem
« Yanıtla #16 : 13 Ağustos 2009 - Perşembe, 00:20:28 »
Bu akşam anılan göl ve balıklar için bir toplantı gerçekleşmiş. Belki detaylarını bilen birisi açıklar. Yani boş oturmuyor bazı gönüldaşlar.
Ben ile mutluluk olmaz, Biz olmak lazım
Bir tutku bizi bir araya getirdi. Birlikte yol almanın keyfini yaşıyoruz.
www.rastgele.org
Rastgelsin
Tuncay UYANIK

Yakup

• Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : 14 Eylül 2009 - Pazartesi, 18:50:06 »
Yaklaşık 1 ay sonra bu mesajınızı görerek üye oldum Tuncay Bey.

Gölbaşı'ılı bir avcı-balıkçı olarak sözü edilen sıkıntıları maalesef yaşıyoruz. Balık yarışması düzenlemek dışında adı sanı duyulmamış derneğimiz (Gölbaşı Genç Avcılar Derneği) olarak bu göllerimize ve doğasında barınan canlı yaşamının devamı için sürekli olarak resmi kurumları harekete geçirmeye çalışmaktayız. ::)
Sonuçta devletin yetkili olduğu bir yerde şahıslar olarak tabir uygun olmasa da elde sopayla terbiye vermek haddimiz değil. (Keşke olabilse)  ;)

Söz konusu balıkların aşılama ya da kırma bir tür olduğunu açıkçası düşünmüyoruz her zamanki yavru sazanlarımız bunlar tabii turnanın yok olması bu balık sayısının bu kadar artmasına sebep oldu kanaatindeyiz.

Şayet Kesikköprü'den buraya kadar yaklaşık 110km ve basınçlı suda yolculuk yapıp buraya kadar gelebilecek yavru balık ya da yumurtası var mıdır bu da uzmanların yanıtlayacağı bir durumdur.
Dernek olarak kamuoyu oluşturduk ilçe bazında ve sizler gibi balıkçı dostlar ve onların dernekleri, internet siteleri arasında.  Ayrıca sizler gibi değerli insanların bireysel girişimleriyle bu göllerimiz sürekli göz önünde tutulmakta ve sıkıntıları vatandaşlarımıza aktarılmaktadır.

Bağlı olduğumuz federasyonumuz ve Konfederasyonumuz devreye girerek resmi kurumlara bizim dışımızda baskı kurdular. Hatta YABAN TV ile irtibata geçildi ve yüksek olasılıkla yakında Mogan Gölü ile ilgili bir program yapılabilir.

Değerli dostlar sayın büyükler yalnızız emin olun bizlerin alaka ve dikkatinin %10u resmi idarelerce gösterilse doğal yaşamda sıkıntı kalmaz kanaatindeyim.

Saygıyla muhabbetle kalmak dileğiyle rastgele...

Çevrimdışı Tuncay UYANIK

• Tuncay UYANIK
  • Rastgele-Der Üyesi
  • ben ile mutluluk olmaz, biz olmak lazım
    • Kişisel web sitem
« Yanıtla #18 : 14 Eylül 2009 - Pazartesi, 23:01:45 »
Sevgili Yakup Hoşgeldin,

Burada bulunman dahi bu konuda hassas olduğunun göstergesidir, hoşgeldin. Biliyorsun Gölbaşında 2 ayrı yürüyüş sahası ve 2 ayrı belediye sorumluluk sahası var. Büyükşehir'e ait bölgede olsun, Gölbaşı belediyesine ait bölgede olsun yeteri sayıda güvenlik görevlisi olduğunu biliyorum. Belediyeler için bu alanları 24 saat kontrol altına almak oldukça kolay; tabi isterlerse. Yüzlerce güvenlik görevlisi ile çalışıyorlar. Şu ana kadar çok istekli olduklarını sanmıyorum umarım bir an önce feryadlara kulak verir sorumluluk sahalarında yasaları uygularlar. Bu konuda yerel bir dernek olarak Belediyeleri ikna edici faaliyetler içerisinde olduğunuzu tahmin ediyorum. Yılmadan devam etmeniz dileğimdir. Gölbaşı Jandarması ve Emniyetinin de ellerinden gelen çabayı sarfedecekleri inancındayım. Yeterki anlatılsın ve ikna edilsinler. Sonuç olarak kurumlarımızın bu konuda özverili çalışma yapmaları gerekiyor aksi takdirde sen ben o kişisel olarak nihai başarıya ulaşmamız neredeyse imkansız.

Ben ile mutluluk olmaz, Biz olmak lazım
Bir tutku bizi bir araya getirdi. Birlikte yol almanın keyfini yaşıyoruz.
www.rastgele.org
Rastgelsin
Tuncay UYANIK

Çevrimdışı Rıza YİĞİT

• Rıza YİĞİT
  • Rastgele-Der Üyesi
« Yanıtla #19 : 15 Eylül 2009 - Salı, 20:26:06 »
Yakup bey ,
hoşgeldiniz.
Arkadaşlar  sanıyorum 7-8 yıl önce de gölbaşında (mogan) buna benzer bir olay yaşanmıştı.
yakından tanıdığım birisi , ( aynı boy,  küçük  ve bol miktarda olmak üzere ) uzunca bir süre balık avladığından bahsetmişti . aynı boy nasıl olur ? dediğimde ise , balıkları devlet ( ilgili birim ismi zikredilmemiştir ) bırakmış demiş idi
( Sadece duyumdan ibarettir )
balıkların boylarının aynı ve çoğalmasının ani oluşu olayı doğrular nitelikte gibi gözükmekte .
Ankara ,1958

Çiçekler sulandığı kadar güzeldir,
Kuşlar ötebildiği kadar sevimli .
Bebekler ağladığı kadar bebekti
ve her şeyi öğrendiğin kadar bilirsin
" bunuda öğren ''
Sevdiğin kadar sevilirsin

C.YÜCEL

Yakup

• Ziyaretçi
« Yanıtla #20 : 16 Eylül 2009 - Çarşamba, 00:48:01 »
Merhaba,

1 ay kadar önce DKMP yetkilisi arkadaşların Söğütözü mesire alanındaki havuzları için 40 kadar sazan balığı tutuldu ve canlı olarak o havuza nakledildi. Kış geçtikten sonra balıkların boyu ve rengi hakkında elimizde güzel bir örneklem olacağı kanısındayım.

Şu an canlılar ve bulanık suda geziyorlar ;)

Şube Müdürü Nihat Bey balıklarla özel olarak ilgileniyor bakalım o balıklar büyürse neye benzeyecekler.

Rastgele