Gönderen Konu: KIYIDAN AMATÖR BALIK AVI  (Okunma sayısı 11797 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı sonder

• Salih ÖNDER
  • Üye
  • *
KIYIDAN AMATÖR BALIK AVI
« : 14 Ekim 2008 - Salı, 14:02:18 »
 ???
Değerli Forum Üyeleri,
Ben ve diğer iki arkadaşım bu pazar Ankara civarında balık avına gitmek istiyoruz. Teknemiz yok ve hepimiz birbirimizden acemiyiz. En sevdiğimiz yöntem akarsuda mantarlı olta ile balık avlamak. Bu usulle bir iki kez Kızılırmağa gitmiştik.
Üç arkadaş bu pazar Ankara civarında balık avına gitmek istiyoruz ancak gidecek yer konusunda çok bilgimiz yok. Aslında bu sebeple yılda en fazla üç kez avlanabiliyoruz. Bu hafta sonu yine mantarlı ola ile veya turna için aldığımız sasilarla avlanmak istiyoruz. Bu nedenle 1) Avlanacak yer konusunda yardımlarınızı bekliyorum,
2) Eğer sizlerde bizim gibi bu pazar Ankara civarında balık avına gitmek istiyorsanız kimseye yük olmamak koşuluyla organizasyonunuza katılmak istiyoruz. Cevaplarınızı bekliyorum. Saygılarımla

Çevrimdışı Ke®eM

• Kerem Avşar
  • Rastgele-Der Üyesi
Ynt: KIYIDAN AMATÖR BALIK AVI
« Yanıtla #1 : 14 Ekim 2008 - Salı, 16:25:37 »
Salih bey iyigünler,

Ankara civarında verimli sayılabilecek avlaklardan birisi kurt boğazı bana göre  bu sıralar. İsterseniz bu hafta sonu deneyebilirsiniz. Şu anda çok miktarda perch var suda. Küçük kurt sasy lerle, veya denizde kullanılan çapari takımlarla at çek ile alabilirsiniz. Solucanlı dip takımlarınızla 2 dk da bir zillerinizin çalacağından da eminim. Turna için beyaz sasy ler kıyıdan güzel iş yapıcaktır. Kaşıklar ve yüzen rapa lalarda  sizi boş göndermeyecektir diye düşünüyorum. üşenmeyip pazar kısmında karşıya geçip kendinize sessiz bir yer bulursanız verimli bir av yapabilirsiniz. Denk gelirde sürüye rastlarsanız kiloluk perch ler tutabilirsiniz.

Rastgelsin.

Çevrimdışı sonder

• Salih ÖNDER
  • Üye
  • *
« Yanıtla #2 : 14 Ekim 2008 - Salı, 17:55:11 »
Merhaba Kerem Bey,
Öncelikle tavsiyeniz için teşekür ederim. "Pech"den kastettiğinizi anlamadım. Bunun dışında uygun görüp telefonun numaranızı verirseniz bir iki detayı şahsen sormak istiyorum. İyi günler dilerim.

Çevrimdışı Gürsel Avcı

• Gürsel AVCI
  • Rastgele-Der Üyesi
« Yanıtla #3 : 14 Ekim 2008 - Salı, 17:59:10 »
Salih bey kolay gelsin. Kerem'in Perch diye adlandırdığı balık tatlı su levreği olarak da anılmaktadır. Dişli bir balık olduğu için küçük beyaz kurt sasi ya da deniz çaparasi ile kıyıdan at çek ile (kurtboğazı barajında) yakalamanız mümkün. Yine Kerem'in bahsetmiş olduğu aynı baraj gölünde Turna'da avlayabileceğiniz için seçiminizin kurtboğazı barajı olması daha uygun gözükmektedir. Hem perch, hem de turna yakalama şansınız olacaktır. Özellikle kıyı avcılığı konusunda burası sizin için uygun olabilir. Kolaylıklar diliyorum. Rastgelsin.

Çevrimdışı sonder

• Salih ÖNDER
  • Üye
  • *
« Yanıtla #4 : 15 Ekim 2008 - Çarşamba, 09:55:49 »
Merhaba Gürsel Bey,
Öncelikle tavsiyeniz ve bilgilendirmeniz için teşekür ederim. Bizde sizin tavsiye ettiğiniz gibi kurtboğazına gitmeye karar verdik ancak tam olarak neresine gitmeliyiz yemleri nasıl temin etmeliyiz gibi bir iki detayı telefonla sormanın hem avlak yerinin korunması hemde doğrudan bilgi alınması açısından faydalı olacağını düşünüyorum. Çünkü bu forumdaki bir çok üye gibi bizimde esas amacımız balık yemek değil sürdürülebilir amatör balık avcılığı yapmak bu sebeple avlakların korunmasına büyük önem veriyoruz. Eğer siz  uygun görüp telefonun numaranızı verirseniz bir iki detayı şahsen sormak istiyorum. İyi günler dilerim.

Çevrimdışı Kahraman MELEK

• Kahraman MELEK
  • Rastgele-Der Üyesi
  • gittim, gordum, tuttum.
« Yanıtla #5 : 11 Kasım 2009 - Çarşamba, 14:39:07 »
Umarım avınız zevkli ve verimli keçmiştir Soner bey
Konunun üzerinden biraz zaman geçmiş ama şans eseri geldim bu başlığa bir soru sormak akabindede yorumumu yapmak istiyorum.

1. Kerem'in söylediği (alıntı) veya denizde kullanılan çapari takımlarla at çek ile alabilirsiniz (alıntı sonu) çaparilerde acaba kaç adet iğne var.
Kaynak: 2/2 Numaralı Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ.
Sayfa No:8
(ç) Çapari: Beden, Kasa, Köstek,köstekler ucunda iğne ve iğneye bağlanmış kanatlı hayvanların kuyruk, kanat veya göğüs tüylerinden veya aynı amaçlı sentetik mateyalin bir parça ve/veya tutamından meydana gelen yemsiz ya da yemli olarak kullanıla çok iğneli takımı
Kaynak: 2/2 Numaralı Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ.
Sayfa No:24
(4) Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta takımı ile avlanabilir. Olta başına iğne sayısı 3 adedi geçemez. Ancak, alabalık avında iki olta takımından daha fazla olta takımı kullanılamaz ve her olta takımında iki iğne bulunabilir.
1. maddede bahsettiğim alıntıda denizde kullanılan hazır çapariler dahil 5~6 iğneden az değildir. "çok" ibaresi sirkülerde F Küspeli oltada da kullanılıyor J maddesinde parakete de de kullanılıyor.
Bilgi verirken Rastgele-Der üyesi olduğunuzu hatırlayarak daha özenli bilgi vermenizi rica ediyorum.
Bir tutku bizi bir araya getirdi. Birlikte yol almanın keyfini yaşıyoruz.