Umarım avınız zevkli ve verimli keçmiştir Soner bey
Konunun üzerinden biraz zaman geçmiş ama şans eseri geldim bu başlığa bir soru sormak akabindede yorumumu yapmak istiyorum.
1. Kerem'in söylediği (alıntı) veya denizde kullanılan çapari takımlarla at çek ile alabilirsiniz (alıntı sonu) çaparilerde acaba kaç adet iğne var.
Kaynak: 2/2 Numaralı Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ.
Sayfa No:8
(ç) Çapari: Beden, Kasa, Köstek,köstekler ucunda iğne ve iğneye bağlanmış kanatlı hayvanların kuyruk, kanat veya göğüs tüylerinden veya aynı amaçlı sentetik mateyalin bir parça ve/veya tutamından meydana gelen yemsiz ya da yemli olarak kullanıla çok iğneli takımı
Kaynak: 2/2 Numaralı Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ.
Sayfa No:24
(4) Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta takımı ile avlanabilir. Olta başına iğne sayısı 3 adedi geçemez. Ancak, alabalık avında iki olta takımından daha fazla olta takımı kullanılamaz ve her olta takımında iki iğne bulunabilir.
1. maddede bahsettiğim alıntıda denizde kullanılan hazır çapariler dahil 5~6 iğneden az değildir. "çok" ibaresi sirkülerde F Küspeli oltada da kullanılıyor J maddesinde parakete de de kullanılıyor.
Bilgi verirken Rastgele-Der üyesi olduğunuzu hatırlayarak daha özenli bilgi vermenizi rica ediyorum.