Gönderen Konu: "Daha İyi İşler Yapmak İçin Zaman Birlik Zamanı"  (Okunma sayısı 5307 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Dernek Yönetim Kurulu

  • RASTGELE-DER Yönetim Kurulu
  • Administrator
  • *****
  • Kayıt Tarihi: Eyl 2008
  • İleti: 219
    • www.rastgele.org
"Daha İyi İşler Yapmak İçin Zaman Birlik Zamanı"
« : 28 Mayıs 2014 - Çarşamba, 10:40:53 »
"Daha İyi İşler Yapmak İçin Zaman Birlik Zamanı" sloganı ile yola çıkılarak Kurucu Üyeleri arasında yer aldığımız Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu (ASOF) 21.05.2014 tarihinde Ankara'da Kurulmuştur.

AMATÖR VE SPORTİF OLTA BALIKÇILIĞI FEDERASYONU KURULUŞ BİLDİRGESİ


Daha iyi işler yapmak için zaman birlik zamanı.

İnsanlar yaşamlarını en ideal biçimde sürdürebilmek için çevresel ve doğal faktörlere ihtiyaç duymaktadır. Bunlar kimi zaman nefes aldığımız hava, kimi zaman mahsulümüzü taçlandırdığımız toprak, kimi zamansa yaşam kaynaklarımızdan biri olan su ve suyun bize bahşettikleridir. Diğer taraftan fiziki ihtiyaçlarımızın yanı sıra ruhsal ihtiyaçlarımız da bulunmaktadır. İnanmaktan, ağlamaktan, eğlenmek, dinlenmek ve uyumaktan tutun pek çok biçimde ruhumuzu ve bedenimizi beslemeliyiz. Yaşam döngüsünü etkileyecek olumlu, olumsuz birçok etkenin çevremizi sarmış olduğu bir zaman diliminde, bireyler olarak bu etkilerden uzak durabileceğimiz, toplumumuzu çağımızın hastalığı olan stres ve hareketsizlikten kurtaracak, zararlı alışkanlıklardan uzak tutacak ve yaşamlarımızı sürdürülebilirlik çerçevesinde devam ettirebilmemiz için faydalı hobiler kazandıracak sosyal ve kültürel çalışmalara ortak olmalı, katkı sağlamalıyız.

İşte bu bilinç ile kurulan ve olta balıkçılığı konusunda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile “Daha iyi işler yapmak için zaman birlik zamanı” diyerek ülkemizin farklı coğrafyalarından 7 güzide derneğimizin katılımlarıyla, kısa adı ASOF olan Amatör ve Sportif Olta Balıkçıları Federasyonu 21.05.2014 tarihinde Ankara’da kurulmuştur. Federasyonumuzun sürdürülebilirlik ilkesi doğrultusunda Olta balıkçılığı başta olmak üzere su ve sucul hayat ile doğa ve çevre konularında ülkemizdeki pek çok açığı kapatacağı aşikârdır.

Ülkemiz rekreasyonel olta balıkçılığı konusunda hemen her bakımdan dünya ortalamalarının gerisinde kalmış durumdadır. Çağımızın olmazsa olmaz kavramı sürdürülebilirlik çerçevesi içersinde hareket etmek ve doğal kaynaklarımızdan faydalanırken diğer taraftan onları korumak, gözetmek ve sonraki nesillere temiz, yaşanabilir bir dünya bırakmak her insanoğlunun birincil derecede görevidir. Bireyden yola çıkarak bireysel bir hareketin ekip ruhu ile birleşerek sosyal bir olguya dönüştüğü amatör ve sportif olta balıkçılığı çocuklarımızın ve gençlerimizin düzgün birer birey olarak topluma kazandırılması hususunda en önemli yardımcı unsurlardan bir tanesidir. Ülkemizde ilk ve orta öğrenim çağlarında eğitim sistemimizin göz ardı ettiği doğa bilinci ve doğa sevgisinin aşılanması masa başından değil doğaya çıkarak ve onu özümseyerek aşılanabilir. Rekreasyonel olta balıkçılığı hazırlık aşaması, yolculuk, kampçılık, yürüyüş, keşfetmek, su ve sucul hayatı tanımak, paylaşım, takım ruhu, olta balıkçığı aktivitesi, yakala bırak gibi içinde barındırdığı birçok unsur ile çocuklarımıza doğa ve onu koruma bilincini aşılayabilecek son derece önemli bir olgudur. Ülkemizde yeterince önemsenmeyen amatör ve sportif olta balıkçılığını, sürdürülebilirlik kavramını geniş kitlelere yaymak ve bu konuda eğitsel ve düşünsel nitelikte çalışmalar yapmak varoluş nedenimiz ve birincil amacımızdır. Bu bağlamda kurulan Federasyonumuzun üstlenmesi gereken görevlerin saymakla bitmeyecek kadar çok ve sorumluluğun büyük olduğunun farkındayız.

Bu bilinç ile yurt içi ve yurt dışında örgütlenmiş olan amatör ve sportif olta balıkçılarını ortak amaçlar etrafında toplayarak sportif ve amatör olta balıkçılığın yaygınlaştırılması;

Ruhen ve bedenen sağlıklı bir toplum ile bilinçli gelecek nesiller oluşumuna katkı sağlamak üzere sürdürülebilir Sportif/Amatör Olta balıkçılığının özendirilmesi, sevdirilmesi;

Doğal kaynakların ve sucul ürün stoklarının korunması ve yetkili birimlerce kontrol edilmesinin öneminin her fırsatta vurgulanması ile sürdürülebilirlik bilincinin artışına katkıda bulunulması;

Olta balıkçılığı turizminin geliştirilmesini ve birçok ülkede spor dalı olarak kabul edilen bu hobinin ülkemizdeki alt yapısının oluşturulmasına öncülük edilmesi, uluslararası birçok sportif olta balıkçılığı kuruluşlarının organizasyonlarında ülkemizin temsil edilmesi ve ortak çalışmalar yaparak bu bağlamda kanuni ve hukuki çalışmalara katkı sağlanması öncelikli amaçları ile yola çıkılmıştır.

Bu vesile ile Amatör ve Sportif Olta Balıkçığı Federasyonu Kurucu Üyeleri olan;

(OLTACILARDER) Doğa ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar Derneği’ne

(ESABDER) Eskişehir Sportif Amatör Olta Balıkçılığı ve Doğal Hayatı Koruma Derneği ’ne

(GESBADER) Gebze Sportif Amatör Olta Balıkçılığı ve Su Hayatını Koruma Derneği ’ne

(KOBDER) Kayseri Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği ’ne

(KÖROĞLU-DER) Köroğlu Doğa Dostu Amatör Olta Balıkçıları Derneği ’ne

(RASTGELE-DER) Rastgelebalıkçı Amatör Olta Balıkçıları Derneği ’ne

(SİNABDER) Sincan Amatör Olta Balıkçıları ve Kara Avcıları Derneği ’ne

Ayrıca her bir derneğin saygıdeğer üyelerine, bu oluşum sürecinde madden ve fikren bize destek veren isimlerini tek tek sayamayacağımız camiamızın güzide insanlarına, aynı amaçla, aynı yöne baktığımız tüm sivil toplum kuruluşlarına, resmi kurum yetkilileri ile değerli basın mensuplarına sonsuz teşekkürlerimizi sunar, kurulan Federasyonun ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını dileriz.

Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla.

Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu.

http://www.asofed.org.tr/

 
« Son Düzenleme: 28 Mayıs 2014 - Çarşamba, 10:58:42 Gönderen: Dernek Yönetim Kurulu »


RASTGELE-DER Yönetim Kurulu

Çevrimdışı Dernek Yönetim Kurulu

  • RASTGELE-DER Yönetim Kurulu
  • Administrator
  • *****
  • Kayıt Tarihi: Eyl 2008
  • İleti: 219
    • www.rastgele.org
Ynt: "Daha İyi İşler Yapmak İçin Zaman Birlik Zamanı"
« Yanıtla #1 : 28 Mayıs 2014 - Çarşamba, 10:42:35 »
..
RASTGELE-DER Yönetim Kurulu