Gönderen Konu: Bilgi kirliliğini sevmeyenler okumasın.  (Okunma sayısı 5465 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı cemliman

  • Cem LİMAN
  • Rastgele-Der Üyesi
  • *****
  • Kayıt Tarihi: Eyl 2008
  • İleti: 300
  • Cinsiyet: Bay
    • Kalamar Avcısı
Bilgi kirliliğini sevmeyenler okumasın.
« : 16 Nisan 2013 - Salı, 10:45:09 »
SİZ OLSANIZ NE YAPARDINIZ? Galata Köprüsünde balık tutarken ölen balıkçı Cevdet Özkan'a Allah rahmet eylesin, ailesine ve yakınlarına Allah sabır versin. Az önce de http://www.hdtvizle.com/122-sky-turk-tv-hd-izle.html  Sky Türk haber kanalında izlerken yan tarafta balık tutan balıkçılara yönelik bir serzeniş vardı, aynen ekteki haberde olduğu gibi, siz olsanız ne yapardınız, 112 Acil servise haber verdikten sonra avlanmak etik mi, değil mi? Balık tutan bir muhabir olsaydınız haberi yaptıktan, gerekli yerlere (112 Acil ve ilgili medya kuruluşuna) bilgi verdikten sonra ne yapardınız. Başka ne yapmamız gerekir. Etik olan nedir?  Balıkçı Öldü Kimsenin Umurunda Değil
İnsanlığın öldüğü yer: Galata köprüsü


Balıkçı Cevdet Özkan (53), her sabah "rastgele" diyerek gittiği Galata Köprüsü’nde geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti.

Özkan’ın cesedi olay yerinde beklerken, köprü üzerindeki balıkçıların hiçbir şey olmamış gibi balık tutmaya devam etmesi dikkat çekti.

Edinilen bilgilere göre, olay, bugün öğle saatlerinde Galata Köprüsü’nde meydana geldi. Yıllardır Galata köprüsünde balık tuttuğu öğrenilen Cevdet Özkan, bu sabah da balık takımlarını alarak evden çıktı. Öğle saatlerine doğru Galata köprüsüne gelen Özkan, balık tutmaya başladı. Henüz kovasına bir balık atabilmişken kalp krizi geçiren Özkan, yere yığıldı. Özkan’a ilk olarak balıkçı arkadaşları müdahale etti. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Özkan’ın hayatını kaybetmiş olduğunu belirledi. Galata Köprüsü’ne gelen polis de cesedin incelenmesi için savcıya haber verdi.

Galata köprüsünde yaşanan ibretlik görüntü de bundan sonra başladı. Özkan’ın ceset torbasına konmuş cansız bedeni uzun süre bekleyince, köprü üzerinde balık tutanlar da normal hayatlarına döndü. Özkan’ın balıkçı arkadaşları balıklarını tutmaya, turistler de cesedi fotoğraflamaya başladı. Özkan’dan geriye ise tuttuğu bir balık ve oltası kaldı.

Özkan’ın balıkçı arkadaşı Hakan Erdemir, "Ben çok eskiden beri 20 yıldır tanırım. Kalp krizi geçirmiş. Ben yeni gelmiştim. Kendisini yatarken gördüm. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.

Olaya şahit olan bir başka balıkçı ise "Balık tutuyorduk. Orada oturuyordu aniden düştü. ’Ne oldu Cevdet’ dedim. Ambulansı aradım" diye konuştu.



Çevrimdışı oktayaydıner

  • Oktay AYDINER
  • Rastgele-Der Üyesi
  • *****
  • Kayıt Tarihi: Eyl 2008
  • İleti: 480
Ynt: Bilgi kirliliğini sevmeyenler okumasın.
« Yanıtla #1 : 16 Nisan 2013 - Salı, 16:25:05 »
Sevgili Cem Ağabey, bilgi kirliliğini sevmiyor olmama rağmen okudum..Bilgi kirliliği göremedim..İlginç ve üzücü bir haber.Ölen arkadaşa Alllahtan rahmet diliyorum.

Bilgi kirliliği olarak nitelendirilen haberlerin ne olduğu açık ve net olarak ifade edilmiş olmasına rağmen, bu haberi bilgi kirliliği olarak değerlendireceğimizi düşünmeniz yanlış...

Oktay Aydıner
"Çalışmak Balık Tutmasını Bilmeyenler İçindir"
                                        Çin Atasözü

Çevrimdışı Tuncay UYANIK

  • Tuncay UYANIK
  • Rastgele-Der Üyesi
  • *****
  • Kayıt Tarihi: Eyl 2008
  • İleti: 1.302
  • Cinsiyet: Bay
  • ben ile mutluluk olmaz, biz olmak lazım
    • Kişisel web sitem
Ynt: GALATA KÖPRÜSÜ'ünde BALIKÇI'nın VEFAT haberi
« Yanıtla #2 : 16 Nisan 2013 - Salı, 21:54:52 »
Bu haber tam da benim, bizlerin sıklıkla işaret ettiğimiz bir noktaya parmak basıyor. Üzücü ancak Türkiye ve özellikle İstanbul'un ne halde olduğu hakkında olsa az da olsa fikir veren bir haber.

ALLAH rahmet eylesin...

http://www.rastgele.org/forum/index.php?topic=580.0

2. Galata Köprüsünün Oltacıları   

2.1. Amatör olta balıkçılığının önlenemez yükselişi 
Öncesi çok net bilinmemesine karşın esas olarak Galata köprüsündeki oltacıların varlığı Haliç’i temizleme çalışmalarının sona erdiği 1990’lı yılların sonundan itibaren görünmeye başlar. Haliç gibi çok özel bir ekosistemin yoğun bir kirlilik baskısından arındırma çalışmaları; tamamen yitirilmiş bir yakın kıyı/hassas ekosisteminin ülkemiz adına geriye kazandırılmış ilk örnek/öncü projelerinden biridir (Dip Not: Buradaki çabalara araştırmacı ekibi ile büyük emek veren ve genç yaşta kaybettiğimiz İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü,  Fiziksel Oşinografi ve Deniz Biyolojisi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Sayın Prof. Dr. Erdoğan Okuş’u minnetle anıyoruz). Özellikle 2000’li yılların ilk yarısında Galata’daki oltacılık İstanbul’un; Haliç’in vazgeçilmez bir parçası halini almıştır. Şüphesiz Haliç’in yeniden rehabilite edilerek kent insanının hizmetine sunulması olağanüstü, takdire şayan bir çabadır. Galata Köprüsü üzerinde sadece balık avlayanlar için değil, av malzemesi; olta takımı pazarlayanlar, canlı yem satıcıları, yer kapıp kiralayanlardan, avladıkları balığı taze satan kimi amatörlere kadar sanki gizli/görünmez bir sektör doğmuştur.
   
Galata köprüsü üzerinde doğrudan bireysel gözlemlere ve oltacılarla yapılan sohbetlere dayalı olarak gerçekleştirilen bu çalışmada; ilki Nisan 2008’de, ikincisi ise Eylül 2008 döneminde olmak üzere iki ayrı ziyaret planlanmıştır. Galata’da olta takımlarıyla “amatör/sportif  amaçlı” balık avlayan insanların durumuna bir göz atıldığında ilk bakıştaki manzara şöyledir: Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından; amatör su ürünleri avcılığını düzenleyen “Tebliğ”e göre (Anonim, 2009) “Amatör Balıkçı Belgesi”ne sahip avcıların oranı son derece düşüktür. Anılan her iki ziyarette de ruhsatlı amatör olta avcılarının sayısının %15-20’leri geçmediği gözlenmiştir. Sayısal olarak bu oranın bu denli düşük olması; amatör balıkçılık yönetim kalitesini göstermesi açısından çarpıcı bir sonuçtur. Hatta görüşme yapılan birçok oltacı; bu güne gelinceye kadar sayısız defa burada balık avladıklarını ve yıllarca hiçbir resmi ya da sivil bir kurumdan, herhangi bir yasal sorgulama ve neticesinde bir yaptırım ile karşılaşmadıklarını, bu anlamda herhangi bir sorumlu ile muhatap olamadıklarını dile getirmişlerdir. Buradaki gözlem ve saptamalar aslında ülkemizdeki en popüler avcılık alanında bile amatör balıkçılık uygulamamalarını sergilemesi bakımdan son derece ilginçtir.
« Son Düzenleme: 16 Nisan 2013 - Salı, 22:04:26 Gönderen: Tuncay UYANIK »
Ben ile mutluluk olmaz, Biz olmak lazım
Bir tutku bizi bir araya getirdi. Birlikte yol almanın keyfini yaşıyoruz.
www.rastgele.org
Rastgelsin
Tuncay UYANIK

Çevrimdışı Mehmet Akyürek

  • Mehmet AKYUREK
  • Rastgele-Der Üyesi
  • *****
  • Kayıt Tarihi: Eyl 2008
  • İleti: 1.308
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: GALATA KÖPRÜSÜ'ünde BALIKÇI'nın VEFAT haberi
« Yanıtla #3 : 16 Nisan 2013 - Salı, 22:25:57 »
Galata köprüsü burnumun dibi ama hayatımda hiç balık tutmadım orada.. Öyle tipler var ki bu sebeple o güruha hiç karışmak gelmez içimden.. 15 imden 40'ıma kadar hep böyle hissettim. Bu haberle haklı olduğumu gördüm.
Allah Rahmet eylesin.
« Son Düzenleme: 16 Nisan 2013 - Salı, 22:27:36 Gönderen: Mehmet Akyürek »
İnsan bu, su misali, kıvrım kıvrım akar ya;
Bir yanda akan benim, öbür yanda Sakarya.