5.3.2009 tarih, 5500/1368 ve 5500/494 sayılı analiz raporları numune üzerinden verilen raporlardır. Numunelerin "ne zaman" ve "nereden alındığı" önemli. Kimyacı olmadığım için yorum yapmam hatalı olabilir ama bana "fazla temiz" geldi bu raporlar.
Ayrıca 11.9.2007 analiz raporu ile arasında bir buçuk yıl var. Bu çok uzun bir süre.
Mevsim mart, kış sonu. Yılda en az dört kez numune alınmalı ve yıllık döngüler incelenmeli.
Dernek üyeleri veya onların tanıdıkları arasında Kimya mühendisi ve Su Ürünleri Mühendisi varsa teknik yorumları önemli olacaktır.
İlçe Müdür Vekili Yunus Akpınar Alabalıkların 50 metre sıçrayabildiğini yazmış. Bu haylazlar o yüzden kaçabiliyorlarmış
Rutin 3 ayda bir kontrol yapıyorlarmış ama nerede o zaman 2008 yılı Ocak-Nisan- Temmuz- Ekim raporları ? Bunu ikinci bir dilekçe ile Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde sormakta fayda var.
Bana, suları musluktan doldurup, analize göndermişler gibi geldi. Tesis Sahibi Şirket ama Deşarj izin belgesini Şeyh'e vermişler
Tarihi de çok yeni. 2.2.2009! Sizin Başvurunuz 22.1.2009'da. Yalnız Belge Başvuruları (belgede yazdığına bakılırsa Haziran 2008 tarihli.
Öte yandan, bu belgede Ölçüm ve Numune alma aralığı HER GÜN olarak (X) işaretlenmiş. Her gün numune alıp ölçüm yapmak zorundalar bu Deşarj İzin Belgesi'nden benim anladığıma göre ... Nerede bu ölçüm sonuçları, belli değil.
2004 - 2009 beş yıl da Dejarj izni olmadan çalışmış görünüyor.
Ben olsam ne yapardım? Çiftlik tarafına gidecek ve dönecek olanlara haber salar, çiftliğin alt ve üst noktalarından (çaktırmadan) pet şişelere su alıp hemen Kahramanmaraş'a getirmelerini ve Buradaki İl Halk Sağlığı Laboratuarında ve ayrıca Tarım Bakanlığı İl Kontrol Laboratuarında (varsa bu kurumlar tabii) tahlil yaptırtırdım. Yani gerçekte ne var, önce bizim bilmemiz şart.
Kontrol Görevlileri de insandır, hata yapmış olabilirler, düzeltmeleri için önlerini açmak (
), yardımcı olmak (
) lazım.