SAMADER
SAKARYA RASTGELE AMATÖR OLTA BALIKÇILARI VE DOĞAL HAYATI KORUMA DERNEĞİ
22 MAYIS 2011 TURNA BALIĞI TUTMA YARIŞMASI
[/B]
Tarih : 22/05/2011Yer : Arifiye (Mollaköy) Göletleri - SAKARYAYarışma Saati : 22/05/2011 tarihi saat 07:00 ile 12:00 saatleri arasında yapılacak olup, (yarışmacılar hazırlıkların tamamlanabilmesi maksadıyla en geç saat 06:30’ da yarışma alanında hazır bulunacaklardır.)
Yarışma SAKARYA ilinde sportif amaçlı amatör olta balıkçılığını kamuoyuna tanıtmak, amatörlük ruhunu geliştirmek, çevreye ve yaban hayatına karşı sorumlu bir şekilde yürürlükteki kanun tüzük ve yönetmeliklere uyulmasını sağlamak, yarışma heyecanı ile amatör olta balıkçılarını bir araya getirerek, onları kaynaştırmak, yarışma kültürü, paylaşım ve yardımlaşma anlayışını geliştirmek amacıyla düzenlenmiştir.
YARIŞMA ŞARTNAMESİ:1380 sayılı su ürünleri kanunu, su ürünleri yönetmeliği ve 2/2 numaralı amatör (sportif) su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğler hükümlerine kesinlikle uyulacaktır.
1-Yarışma tek tür için yapılacak olup, bu tür Turna balığıdır. Her yarışmacı en fazla 2 olta ile yarışabilir.
2-Yarışmada tutulacak olan Turna balığı 40 cm.’in altında olamaz, 40 cm’in altında tutulan balıklar değerlendirmeye alınmayacak olup, bu balıklar zedelenmeden itinalı bir şekilde yakalandıktan sonra derhal suya salınacaktır.
3-Yarışmada çevrede kirlilik yaratmayacak ve diğer yarışmacılara zarar vermeyecek şekilde avlanma yapılacaktır.
4-Tebliğler ve yarışma şartnamesine uymayan yarışmacılarımız diskalifiye edilecektir. Ayrıca bu yarışmacılar için tebliğlerde belirtilen cezai yükümlülükler söz konusu olabilecektir. Avlanma sırasında kural dışı hareketler gözlemciler tarafından masa hakemlerine bildirilecek, değerlendirme masa hakemlerince yapılacaktır.
5- Yarışmacılar seçimlerine göre kıyıdan, bot ve kayık ile avlanabilir. Bot ve kayık ile avlanacak olan katılımcılar bu durumlarını yarışma formunda bildirmek zorundadır. (Bot ve kayık katılımına yarışmacı katılım kayıt numarasına göre öncelik verilir. Bot ve kayık sayısı 30’u aştığında bot ve kayık ile yarışmaya izin verilmeyecektir. Bot veya kayık kullanım kurallarına uymayan yarışmacıların botu ve kayığı yarışmadan çıkartılır. Bot veya kayık ile yarışma hakkı sıradaki yarışmacıya verilir.
(a) Bot veya kayık ile en fazla 2 yarışmacı avlanabilir.
(b) Kürek ve elektrikli motor harici bot ve kayıklar kullanılmayacaktır.
(c) Can yeleği olmayan yarışmacılar bot veya kayık ile avlanamaya çıkmayacaktır.
(d) Alkollü ve herhangi bir ilaç almış olan kişiler bot veya kayık ile avlanamayacaktır.
(e) Botlar, kıyıdan atış mesafesine yaklaşmayacaklardır (yaklaşık 25 mt.)
6- Kepçe kullanımı serbest olup, kakıç kullanımı yasaktır.
7- Yarışmacılar 2/2 tebliğler hükümlerine aykırı hareket edemezler. Canlı yem ile avlanacak yarışmacılar, yarışmacı katılım formlarında bu durumlarını belirteceklerdir. Canlı yemleri kendileri tedarik edeceklerdir. Diğer yem türleri serbesttir.
8- Yarışmacılar kıyıya dik atış yapmak zorundadır.
9- Yarışmacılar tuttukları balıkları yarışma bitiminden sonra, saat 12:30’a kadar masa hakemlerine teslim edecek ve masa hakemlerince yapılacak değerlendirme sonucunda dereceye girenler belirlenerek ilan edilecek, değerlendirmesi yapılan balıklar, yakalayan kişiler tarafından isteğe bağlı suya iade edilebilir.
YARIŞMA KATILIM ÜCRETLERİ :Erkek Katılımcı : 25 TL
Bayan Katılımcı : 15 TL
Öğrenci : 15 TL
YARIŞMA İKİ KATAGORİDE YAPILACAKTIR.1- En büyük balığı tutmak için yarışılacaktır.
2- En çok balığı tutmak için yarışılacaktır.
DEĞERLENDİRMEDeğerlendirme Bot ve Kıyıdan olmak üzere ayrı ayrı değerlendirilecektir.
DEĞERLENDİRME ÖLÇÜSÜHer iki kategorinin tespitinde balığın (Boyu) belirleyici kıstas olacaktır. Aynı boyda balık tutulması halinde ağırlığı (kg) esas alınacaktır.
ÖDÜLLER1. Kategoride en büyük balığı tutana ödül verilecektir.
2. Kategoride ilk üçe girenlere ödül verilecektir.
NOT : Yarışmacılar sadece bir dalda ödül alabilirler.
Ayrıntılı Bilgi İçin :
Web Adresi :
www.samader.com @ mail :
sakaryarastgele@hotmail.comTelefon Dernek : 0.264.2743828
Başkan Nihat AVCI : 0 532 276 22 56
Başkan Yrd. Semih KOLÇAK : 0 507 350 34 85
-----------------------------------------------------
YARIŞMA ORGANİZASYON FORMATI
[/B]
1. Organizasyon masası devamlı olarak organizasyon sonuna kadar hizmet eder. Görevli arkadaş veya arkadaşlar ortamı beklerler. Organizasyonda görevli tüm arkadaşların isim cep telefon bilgileri mevcuttur. Kendilerine görevli kolluğu ve Görevli kartı oluşturur. Organizasyon sonrası evraklar toplanır.
2. Sponsor ve katılımcılar için ulaşım bilgileri :
Başkan Nihat Avcı : 0 532 2762256
Başkan Yardımcısı: Semih Kolçak 0.507 350 34 85
Basın Danışmanı: Yalçın TUNÇBİLEK 0 542 671 45 50
21.05.2011 günü, öğlen 13:00’den sonra Sponsor ve katılımcıların gelmeye başlayacakları düşünerek, aktivite alanının bölümlendirmeleri ve kendi düzeneklerinin saat 16:00 e kadar tamamlanması sağlanır.
3. Ücretsiz sınırsız Çay servisi devamlıdır.
4. Akşam yemek alımı saat 19:00 başlar. Sonradan tabağına ilavelere izin verilir.
5. Gece Ateş başında sohbet ve toplantılara yer verilir. Düzenli olmamakla birlikte Katılımcı firmalara söz hakkı verilir. Katılıma iştirak eden diğer dernek başkanlarına söz hakkı verilir. Katılımcı firma veya derneklere soru – sohbet şeklinde devam eder. Ana konu turna avı, Turna avındaki yöntemler ve firmaların getirdiği yeni av teknikleri malzemelerin tanıtımı şeklindedir.
6. Organizasyon İçinde bayanlarında kendilerinin bir grup halinde olmalarına imkan sunulur.
7. Herkese başarılar dilenerek 24:00 da istirahat verilir. Grup faaliyetlerine ve kontrollü ateş ile mangal vs. izin verilir. Genel topluluğun çay servisi alanında toplu kalmasına özen gösterilir.
8. Kalkış alarmı sabah 5:00 de verilir.
9. Kahvaltı yemek alımı Sabah saat 5:00 de başlar. (Sabah gelen sıcak ekmek ile beraber kahvaltı paketi set olarak dağıtılır)
10. Yarışma Başlaması için saat 6:30 da toplanılır. Toplantı alanında Yarışmacılara kuralların Özet halinde okunması, yarışma alanına ait özel bilgiler aktarılır Avlak paylaşımı belirtilir. Başarı temennisi ile yarışma startının verilmesi sabah saat 7:00 de yarışma başlar.Hakemler kontrolünde yarışmacılar alana alınırlar.
11. Yarışma esnasında anons bilgilendirmeleri, tutulan en büyük balık ve balıkçı bilgisi aktarılır. Limit altı balıklar hemen salınır. Çekim alınmasına özen gösterilir. Balık salınma görüntüleri bolca foto çekilir.
12. 12:00 da yemek servisi başlar. Yarışma alanındaki misafir ve katılımcılar yemeklerini alırlar.
13. 12:00 da yarışma bitti alarmı verilir. Yarışmada balık yakalayamayanlar yemek alımını geçer.
14. Sponsor firmalar yemek arası gibi olan bu zamanda kendi masalarında sunum ve aktivitelerine devam ederler.
15. Derecelendirme komitesi derecelendirme için katılımcı ve tutulan balıklara göre değerlendirme yi 13:00 a kadar tamamlar. Komite sonuçları ve değerlendirmeleri tamamlar. Gelen misafirler ( Vali vs. yemeklerini ikramlarını almış ve ödül törenine hazırlanılmış olur. )
16. Derecelendirme ilan edilir. Balıkların suya iadeleri yapılır. Toplanma alanına geri dönülür. Ödül dağıtımı yapılır.
17. Kısa bir katılımcı teşekkür konuşması yapılır. Sponsor firma ve yetkililer söz alır.
18. Kalan hediyeler ile Kura çekimi yapılır. Vali ve diğer yetkililerin ayrılış isteklerine göre toplu olarak uğurlanır.
19. Organizasyon katılımcıları uğurlanır. Misafirlerin gitmek isteyenlerine dikkat edilerek uğurlama komitesi hediyelerinin eksiksiz aldıklarını da dikkat ederek uğurlar.
20. Kalan misafirlere dikkat edilir. Ulaşım vb. sıkıntıları olanlar için çözümler üretilir.
-----------------------------------------------------
YARIŞMA KATILIM FORMU
[/B]
YARIŞMA ALANI
[/B]
Ulaşım Krokisi
[/B]
Yarışma Broşürü
[/B]